Godło Polski

 

PARTNERS

 

 

 

 

 

 

  
 
 
 

Nederlands

Polski

 


 Foto B.Lestrade – www.atryu.com.

 

Deze website is ontstaan om de steeds groter wordende Poolse gemeenschap in Antwerpen en  België te verenigen. Veel Polen die naar hier komen, zouden graag in contact willen komen met andere landgenoten, maar zijn helemaal niet op de hoogte van de vele mogelijkheden die Antwerpen en België gedurende de laatste jaren rijk is geworden.

 

Zo kan men bijvoorbeeld het adres en de openingsuren van alle Poolse winkels (Sklepy) en cafés (Kawiarnie) in Antwerpen gemakkelijk op de website vinden. Een aanvulling hierop is de rubriek Gids door België (Przewodnik po Belgii), waarin Poolse verenigingen van alle aard in heel België beschreven staan. Daarnaast biedt de website de mogelijkheid om gratis advertenties (Ogłoszenia) te plaatsen en dit in 4 verschillende categorieën : WERK, WONEN, AUTO MOTO en DIENSTEN en ANDERE.

 

Twee andere belangrijke rubrieken zijn de “Scholen” en “Werk in België”. Wanneer men op “Scholen” klikt, komt te weten aan welke voorwaarden men moet voldoen om lessen Nederlands voor anderstaligen in Antwerpen te kunnen volgen.
In de rubriek “Werk in België” (Praca w Belgii
) vindt men een aantal interessante links naar internetsites waarin uitvoerig beschreven wordt wat de procedure is om in België legaal te mogen werken. U treft daar ook een aantal advertenties aan van firma’s die op zoek zijn naar Poolse arbeidskrachten. 

 

Volgens ons dragen deze twee rubrieken bij tot een betere intergratie van Poolse immigranten hier in België, omdat op die manier o.a. zwartwerk en uitbuiting voor een groot stuk voorkomen wordt.

 

Een andere afdeling die ook een integratiebevorderende werking kan hebben, is “België in een notendop” (Belgia w skrócie). Veel buitenlanders, waaronder Polen begrijpen niet exact hoe België eigenlijk in elkaar zit, waarom dat men bijvoorbeeld in zo’n klein land maar liefst drie talen spreekt, enz. In deze rubriek worden al deze geheimen d.m.v. een vlotlezende tekst ontrafeld.

 

De overige info op de website (o.a. een online kookboek, TV gids, woordenboeken, weerbericht,…) is puur informatief en moet ervoor zorgen dat de website de moeite waard is om dagelijks bezocht te worden.

 

Tot slot willen we ons richten tot degenen die op zoek zijn naar eventuele nieuwe arbeidskrachten voor hun firma of toekomstige klanten voor hun producten onder de Poolse gemeenschap.

De cijfers liegen er niet om, het aantal Polen in België wordt geschat op 100 000 mensen, waarvan ongeveer 25 000 in Antwerpen, of 1% van de totale bevolking. Het potentieel is dus groot, maar hoe bereik ik deze mensen, denkt u dan? Er zijn een paar mogelijkheden, maar adverteren op deze site is goedkoop, doelgericht en effectief. Wacht dus niet te lang, voordat de concurrentie ook dit gat in de markt ontdekt heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2007 AntwerpiaPolska  -  All rights reserved